În 2021, compania își propune vânzarea întregului volum de gresie și faianță realizate pe liniile de producție din Cluj-Napoca, precum și expansiunea pe segmentele de nișă acoperite cu plăcile de gresie și faianță din producția internă, dar și cu cele importate de la companiile surori din cadrul grupului Lasselsberger. Colecțiile lansate în ultimii 3 ani vor reprezenta peste 50% din volumul total. În prezent, portofoliul CESAROM numără aproximativ 200 de colecții de gresie și faianță, iar împreună cu colecțiile brandurilor din companiile grupului, Lasselsberger Ceramics România pune la dis-poziția consumatorilor români peste 250 colecții de gresie și faianță.

„Ca în fiecare an, și în 2021, CESAROM anticipează și creează colecții de plăci ceramice care răspund tendințelor globale în decorarea interioară și exterioară, dar și dorințelor clienților români, oferindu-le acestora o gamă variată. În 2021 ne-am lăsat inspirați de culorile-vedetă ale anului, albastru naval și griul cald-luminos care conectează tehnologia cu spații elegante sau în stil idustrial, de lemnul în tonuri deschise și de schemele cromatice neutre”, a declarat Andreea Bodola, Director Marketing Lasselsberger Ceramics România.

Preferințele românilor în materie de amenajări interioare

Începând cu anul 2020, s-a putut observa o nouă tendință în ceea ce privește amenajările interioare și o preferință a românilor de a acoperi pardoselile și pereții în scheme cromatice cât mai neutre, care să le permită o mai mare libertate în alegerea pieselor de mobilier sau a celor de decor. Consumatorii români declară că își doresc plăci ceramice atempo-rale, ușor adaptabile la viitoarele tendințe în materie de design interior și palete de culori. De aceea, se poate observa o creștere alertă a cererii pentru nuanțele de gri.

Tendințele anului 2021 și cum se regăsesc acestea în noile game CESAROM

Principalele direcții ale designului de interior în anul 2021 se conturează în jurul albastru naval, nuanță ce a fost definită de marile case de design ca noul negru, lemnul în tonuri deschise, griul cald reprezentativ stilului industrial, cât și sche-mele cromatice neutre care permit aducerea naturii în interior sau a pieselor de design cu note de lux pentru iubitorii acestui gen.

Toate aceste direcții pot fi regăsite în plăcile de gresie și faianță ale noilor colecții CESAROM: Essential, ColorLine, Crea-tivo, Helios, Tree, Mud, Tempo, Colosseum, Move, Crust, Camino, Traver. Dintre acestea, colecţia Essential va fi vedeta anului 2021 deoarece îmbină perfect culorile anului 2021: albastrul naval și griul luminos. Aceste 2 placi de gresie por-țelantă sunt completate armonios cu un decor patchwork cu ușoare tușe vintage. Astfel, colecția corespunde atât celor care își doresc să aducă în casele lor tonuri neutre, dar și celor care preferă stilul industrial sau celor care îndrăgesc stilul modern-rustic care îmbină vechiul cu noul, modernul cu materiale sau elemente de decor cu accente rustice.

Cele 25 colecții CESAROM lansate în acest an, alături de cele deja existente, sunt disponibile în rețelele distribuitorilor. (Sursa: CESAROM)