Astfel, Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis, a înregistrat o cifră de afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni din acest an, comparativ cu rezultatul de 30,6 milioane de euro înregistrat pe tot parcursul anului 2020. Rezultatele bune înregistrate în acest an au fost determinate în principal de multitudinea de facilități din cadrul proiectului și de existența unor produse atractive pe segmentul caselor și vilelor.

”Pandemia a fost resimțită mult mai puțin de locuitorii Cosmopolis, poate cel mai bun exemplu de proiect integrat de pe plan local. Complexul în sine oferă numeroase facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber fără a fi nevoit să îl părăsești, de la plajă și zeci de piscine la restaurante, locuri de joacă și nenumărate opțiuni de cumpărături. Cererea pentru locuințe în proiecte integrate a crescut exploziv în toată această perioadă iar faptul că avem și un produs atractiv pe segmentul de case cu grădină a contribuit la acest rezultat – cererea pentru case a crescut cu peste 70%, nu putem ține pasul cu cererea”, afirmă Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania și project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

Investițiile totale derulate în acest an de Opus Land pentru dezvoltarea Cosmopolis se vor ridica la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi direcționată atât către dezvoltarea de locuințe cât și către extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis. În acest an a fost deschis circulației al doilea drum de acces dinspre și înspre Tunari, în zona de nord a complexului. Proiectul a ajuns în prezent la peste 4.400 de locuințe finalizate și o comunitate care numără peste 12.000 de locuitori.

Printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, peste 44 de piscine exterioare, numeroase restaurante și cafenele și o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

În plus, în proiect se regăsesc și un supermarket, o brutărie, spații de servicii, magazine de produse tradiționale, clinică veterinară și mai multe saloane de înfrumusețare, în timp ce infrastructura rutieră a proiectului numără zeci de kilometri de drumuri și alei pietonale.

Prețurile în cadrul proiectului pornesc de la 45.900 de euro + TVA pentru studiouri (45 de metri pătrați construiți) și de la 109.900 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri pătrați construiți).

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Investițiile totale realizate în Cosmopolis până în acest moment se ridică la peste 370 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, indiferent de segmentul pieței imobiliare.