„Le mulțumim acționarilor noștri pentru participarea activă la cea mai recentă adunare generală și pentru aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi. Așa cum am subliniat în strategia noastră pentru 2030, considerăm că avem o oportunitate unică de a răspunde cererii tot mai mari de locuințe rezidențiale de calitate în București, determinată de creșterea numărului de gospodării cu două venituri și de dorința de confort în mediul urban. Cu extinderea planificată în segmentul de locuințe premium accesibile, suntem pregătiți pentru o creștere semnificativă, vizând un randament anual de 30% al capitalului investit. Majorarea planificată a capitalului social este crucială pentru această creștere și încurajăm acționarii noștri să își crească investiția în One United Properties cu aproximativ 10% din participația lor curentă. Această investiție este esențială pentru a ne dubla afacerile în următorii cinci ani și pentru a atinge o creștere de patru ori în următorul deceniu", a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator și membru executiv al Consiliului de Administrație al One United Properties, care a prezidat ședința.

Majorarea capitalului social va începe în luna august și se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024. Compania intenționează să își majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1.750.000.000 de acțiuni noi.

Acțiunile vor fi oferite, cu respectarea dreptului de preferință, tuturor acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică ultima dată la care acționarul trebuie să cumpere acțiunea pentru a beneficia de drepturile de majorare a capitalului social la valoarea nominală, este 2 august 2024. Pentru a putea obține o nouă acțiune, acționarii trebuie să dețină 2,1879186 drepturi de preferință. Acestea vor putea fi tranzacționate la Bursa de Valori București.

60% din capitalul pe care compania intenționează să îl atragă a fost deja alocat de către cei doi co-fondatori și membri executivi ai Consiliului de Administrație, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, precum și de către Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo și membrul Consiliului de Administrație, Marius Diaconu.

Așa cum se subliniază în strategia ONE 2030, One United Properties intenționează să se extindă dincolo de segmentul rezidențial actual, axat pe dezvoltări de lux, premium și high-end, și va accelera dezvoltarea de proiecte rezidențiale premium accesibile, care vizează clasa de mijloc din București. Compania are în curs de negociere terenuri pentru încă 10.000 de unități rezidențiale destinate exclusiv acestui subsegment, primul memorandum de înțelegere pentru un teren de 21 de hectare care va găzdui 5.000 de unități fiind deja semnat.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.