„Ca și în cazul Amber Gardens, care este în continuare singurul ansamblu rezidențial din România cu locuințe verzi de lux, și la Amber Forest, vom construi locuințele la un standard înalt de calitate și vom aplica cele mai performante standarde energetice din lume, pentru a obține atât un nivel ridicat de performanță, eficiență energetică și economii substanțiale la costurile pentru energie – atât de importante astăzi, dar şi calitate, sănătate şi confort, ca beneficii suplimentare comparativ cu locuințele standard existente pe piață. 
Astfel, locuințele Amber Forest, atât vilele cât și apartamentele, vor fi construite la cele mai înalte standarde de construcție, cu finisaje de calitate, și vor fi mult mai confortabile, mai puțin costisitoare, și, cel mai important, vor oferi un stil de viață mai sănătos, intimitate și siguranță, la fel ca vilele Amber Gardens. Am reușit această performanță la Amber Gardens alături de partenerul nostru Britt Structures, și astfel ne bucurăm să demarăm construcțiile la Amber Forest cu un partener de încredere care cunoaște deja țintele înalte pe care le urmărim. Suntem în discuții avansate și cu alți constructori pentru a se alătura proiectului”, spune Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.

Autorizațiile pentru prima etapă a fazei I a suburbiei Amber Forest au fost obținute în luna decembrie a anului 2021.   

Suburbia Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu două dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu două camere, în clădiri joase P+2E+3R  răspunzând multiplelor nevoi și preferințe. Preţul pentru vilele verzi cu două dormitoare care mai sunt disponibile începe de la 194.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu două camere începe de la 99.000 plus TVA.

Peste 300 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute.

Investiţia în prima suburbie verde din România este estimată la 110 milioane euro, dintre care aprox. 42 mil. sunt alocate primei faze de dezvoltare. 

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului. 

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterschool, cu peste 5,3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti. 

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home, locuinţele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

De peste 19 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură. 

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence și Amber Gardens. 

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume. Complexul Amber Gardens a impus compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic.  

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, specialiști de vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste trei ani în proiectarea primei suburbii verzi din România.