Art City este un proiect rezidențial de lux, amplasat în zona de nord a Bucureștiului și face parte din masterplanul urbanistic Petrom City de regenerare urbană. Proiectul imobiliar reunește 141 de apartamente, 500 de metri pătrați de spații comerciale și 180 de locuri de parcare. Facilitățile cuprind un spațiu de joacă și terasă panoramică la ultimul etaj, cât și o componentă inedită de artă de dimensiuni mari în spațiile comune și lucrări individuale expuse periodic în propria galerie de la parterul clădirii.

Art City va deveni astfel un reper de ansamblu rezidențial din zona Petrom City, punând accent pe sustenabilitate prin regenerare urbană, calitatea construcției, arhitectură și design îndrăzneț. Până în prezent, 90% din locuințele care fac parte din Art City au fost deja vândute.

Proiectul a fost conceput și construit de Bog’Art după cele mai înalte standarde tehnice, înregistrând clasificarea maximă de sustenabilitate BREEAM Excellent, care atestă atingerea unor niveluri ridicate de performanță energetică, implementarea de soluții care cresc calitatea locuirii și sustenabilitatea generală a unui proiect.

Specific, Art City vine cu o serie de dotări tehnice de vârf: sisteme smart - home conectate la încălzire prin pardoseală, finisaje de excepție precum ceramice Porcelanosa și sanitare Laufen, tâmplărie customizată din aluminiu. Mai mult, Art City este printre puținele proiecte rezidențiale din România care aduce un concept inovator prin asocierea cu arta: lobby-ul va avea un spațiu de galerie proprie care va expune periodic artiști locali și internaționali de renume, iar spațiile comune, inclusiv zonele de lift, vor găzdui de asemenea lucrări de artă.

„Art City a fost realizat urmând o rețetă unică: competențele Bog’Art dobândite în 30 de ani de experiență în construcții, la care am adăugat pasiune în procesul de creație, fiind implicați în cele mai mici detalii estetice și funcționale. Punem preț pe durabilitatea construcției în timp și totodată am dorit ca spațiile de

locuit să poată inspira prin arhitectură, artă și comunitatea vibrantă de peste 200 de rezidenți care urmează să se mute în Art City în curând”, a declarat Bogdan Doicescu, Director Dezvoltare Bog’Art.

Art City este primul proiect de dimensiune medie-mare din zona Petrom City, cu un potențial ridicat de dezvoltare ținând cont de investiții planificate în imediata vecinătate, dezvoltări de amploare ce pot contura un cartier de nouă generație pentru București, fiind vorba de terenuri mari situate în apropierea celor mai importante puncte de interes din nordul Capitalei. Zona beneficiază și de o serie de avantaje din punct de vedere al infrastructurii existente, precum patru benzi ce asigură circulație fluidă, rețele edilitare dimensionate corespunzător și o amenajare coerentă a spațiilor publice.

”Proiectele atent concepute, cu planuri de business temeinice și strategii de vânzări adecvate, înregistrează rezultate excepționale, iar Art City este un astfel de exemplu apreciat de piață, dovada fiind că aproximativ 90% dintre locuințe sunt deja vândute cu puțin timp înainte de livrarea proiectului. Segmentul middle-upper market prezintă în continuare numeroase oportunități și vom vedea în viitorul apropiat noi investiții pe acest segment”, a declarat Viorel Mohorea, manager de vânzări în cadrul SVN Romania, consultantul imobiliar și agentul exclusiv al Art City.

Bog’Art este una dintre cele mai mari și reputabile companii din domeniul construcțiilor, integrate să acopere întreaga gamă de servicii de antreprenoriat general, management de proiect și proiectare, producție oțel beton și tâmplărie, investiții imobiliare și management de clădiri.

Din portofoliul vast al companiei fac parte unele dintre cele mai reprezentative clădiri din București, precum City Gate, Charles de Gaulle, Tower Center, Globalworth Tower și Campus, The Bridge, U-Center, Timpuri Noi Square, Expo Business Park, J8 Office Park, Băneasa Shopping City, ambasada SUA, precum și renovarea Hilton Athenee Palace și a Aeroportului Băneasa, printre multe altele.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piața de consultanță imobiliară din România și liderul detașat al segmentului rezidențial. Compania are și trei birouri regionale, în Brașov, Cluj – Napoca și Covasna și este consultantul și agentul a peste 20 proiecte rezidențiale amplasate în București și în țară. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 2.000 de consultanți imobiliari și personal administrativ.