Proiectul este amplasat în zona Iancu Nicolae din nordul Bucureştiului, la marginea pădurii Băneasa şi în imediata apropiere a liceului teoretic Mark Twain şi a Cambridge School of Bucharest. Cele 51 de apartamente supraetajate vor fi amplasate în două clădiri cu câte trei etaje fiecare.

Acmanic va fi unul dintre cele mai sustenabile proiecte rezidenţiale de pe piaţa locală, încălzirea şi răcirea unităţilor rezidenţiale urmând a fi efectuată printr-un sistem de pompe căldură. În plus, proiectul va beneficia şi de panouri solare care vor furniza energie electrică iar fiecare duplex va fi dotat cu sisteme smart home. Un alt factor diferenţiator al proiectului rezidenţial de lux va fi înălţimea apartamentelor, de 3 metri în zona de living şi 2,8 metri în zona dormitoarelor.

"Piaţa rezidenţială de lux din Bucureşti trece prin cea mai bună perioada a sa din istorie, cu o cotă de piaţă de aproximativ 4,6% din oferta nouă, adică peste 1.500 de locuinţe premium şi de lux aflate în construcţie, un record pentru segmentul de profil. Amplasamentul Acmanic, lângă pădurea Băneasa, este printre ultimele disponibile în zona Iancu Nicolae, primul pol rezidenţial de lux al oraşului, iar proximitatea faţă de două instituţii de învăţământ de top reprezintă un atu", a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar al proiectului.

Fiecare unitate rezidenţială va fi înconjurată de grădini şi spaţii verzi cu o suprafaţă totală de 3.000 de metri pătraţi. Termenul de finalizare al proiectului este prevăzut pentru trimestrul patru al anului 2023.