Prin această inițiativă, dezvoltatorul susține și contribuie la mărirea infrastructurii electrice românești, asigurând pentru viitorii rezidenți Core Timpuri Noi până la 25 de stații de încărcare. Proiectul dezvoltat de companie devine astfel ansamblul rezidențial cu cele mai multe stații de încărcare în incintă, din București.

Situat în apropierea noului centru de business Timpuri Noi, pe Strada Foișorului nr. 108-112, ansamblul rezidențial Core aduce laolaltă un complex de apartamente tip studio dublu, de 2, 3 și 4 camere și abordează un stil smart-minimalist, cu cele mai noi tehnologii integrate. Printre aceste tehnologii se numără și rețeaua de stații de alimentare pentru mașinile electrice, care le oferă viitorilor rezidenți posibilitatea să își încarce mașina în regim fast-charge, în propria parcare a complexului. Puterea de încărcare de 22kW asigură o încărcare completă în aproximativ 3 ore și va fi disponibilă fiecărui rezident ce dorește să achiziționeze echiparea locului de parcare cu acest sistem.

„Trăim într-o eră în care sistemele inteligente ar trebui să facă parte din standardul oricărei locuințe noi. Viitorul este electric, credem asta cu tărie și este o direcție pe care am adoptat-o, anticipând totodată o nevoie tot mai mare pe care o vor avea clienții noștri. Ca dezvoltatori am prevăzut că numărul de mașini electrice este într-o continuă creștere, iar infrastructura electrică disponibilă pentru încărcarea acestui tip de mașini va reprezenta o problemă reală. În viitor, considerăm că deținerea unui apartament ce oferă un loc de parcare echipat cu o stație de încărcare electrică îi va crește valoarea, tocmai prin prisma disponibilității limitate”, a declarat Andrei Moanță, CEO Prima Development Group.

Prima Development Group poate asigura până la 25 de stații de încărcare electrice în ansamblul Core Timpuri Noi. Structura pentru rețeaua de încărcare electrică are la bază suplimentarea puterii disponibile din cadrul ansamblului rezidențial prin posturile de transformare din proiect. Implementarea unui sistem inteligent de management al puterii electrice disponibile permite ca aceasta să fie distribuită în mod egal către toate stațiile de încărcare.

Lucrările pentru proiectul Core Timpuri Noi se află în plină desfășurare, iar compania estimează finalizarea acestui complex la sfârșitul acestui an. Ansamblul a fost precontractat în prezent în proporție de 65%.

Portofoliul Prima Development Group are în centru o viziune a spațiului de locuit fiabil, sustenabil, a casei durabile ce rezistă cu brio trecerii timpului și toate proiectele sunt realizate de echipa internă de profesioniști în construcția de locuințe a grupului, de la concept și proiectare, la design, construire și management.