Totodată, compania a fost premiată de două ori, în 2021, pentru eforturile susținute în direcția promovării bunelor practici de guvernanță în domeniile mediului înconjurător, implicare socială și corporativă – ESG. GTC este primul dezvoltator din Europa Centrală și de Est care și-a publicat raportul ESG, sintetizând cei 25 de ani de activitate a grupului pe cele șase piețe imobiliare în care este prezent.

La finalul primelor nouă luni ale anului, indicatorul ajustat EBITDA s-a ridicat la 83 milioane euro, într-o ușoară creștere în comparație cu același interval din 2020, când s-a situat la 82 milioane euro. Fondurile din operațiuni au ajuns la 52 milioane euro, cu o valoare a fondurilor per acțiune de 0,11 euro. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu a rămas constantă, situându-se la 91%, la fel ca la sfârșitul anului trecut. Valoarea investițiilor în achiziția de active generatoare de venit și în terenuri pentru viitoare dezvoltări se ridică la 339 milioane euro, pe toate cele șase piețe unde compania este activă. 

În 2021, angajamentul GTC de a utiliza energia verde la scară largă, pe tot cuprinsul portofoliului său, și de a construi sustenabil a fost recunoscut prin două distincții conferite raportului ESG, realizat de companie. Astfel, GTC a obținut Trofeul de Argint în cadrul competiției internaționale “EPRA- Recomandări de bune practici în sustenabilitate”, precum și premiul pentru Cel mai bun debut, la “Competiția pentru dezvoltare sustenabilă”. 

 „Rezultatele înregistrate la finalul primelor trei trimestre din 2021 arată creșteri față de anul trecut, în ceea ce privește principalii parametri ai afacerii. Activitatea de închiriere nu este la fel de puternică în comparație cu perioada pre-Covid, dar am reușit să menținem gradul de ocupare la 91%. Chiriașii din segmentul de retail se extind pe toate piețele pe care activăm și în toate centrele noastre comerciale. Am observat o performanță bună în special a centrelor comerciale din Polonia și Serbia, care revin după fiecare lockdown și înregistrează acum cifre de afaceri chiar peste cele din 2019. În ceea ce privește piața de birouri, chiriașii tind să rămână în spațiile actuale. Ne pregătim pentru o nouă majorare de capital, la sfârșitul anului, și am identificat deja active cu potențial mare de a genera venit, în care ne dorim să investim, pentru a dezvolta în continuare businessul”, a declarat Yovav Carmi, Președintele Consiliului de Administrație al GTC.

GTC Group a fost fondat în 1994, în Polonia, și este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varșovia și Johannesburg, și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații comerciale și de birouri din Europa Centrală și de Est, activ în șase țări: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria. GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafață de 1.300.000 de metri pătrați. Compania a intrat pe piața românească în 1999 și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari la nivel local, cu un portofoliu format de-a lungul timpului atât din clădiri de birouri, centre comerciale, cât și ansambluri rezidențiale. Compania a dezvoltat și vândut emblematicele clădiri de birouri America House și Europe House, situate în centrul capitalei, centrele comerciale Galleria (Arad, Buzău, Piatra Neamț, Suceava) și ansamblurile rezidențiale FeliCity și Rose Garden din București.

Printre proiectele GTC, deținute în prezent de companie în România, se numără complexul de birouri City Gate - primul proiect funcțional de birouri din București care a obținut certificate LEED GOLD în 2013, Premium Plaza, Cascade, Premium Point. Viziunea GTC România este axată pe durabilitatea construcțiilor și pe transformarea modului în care sunt proiectate, dezvoltate și gestionate clădirile, astfel încât să contribuie la crearea unui mediu sănătos și la creșterea calității vieții.