Astfel, compania adaugă în portofoliul său un nou brand puternic, după succesele înregistrate cu birourile flexibile myhive, parcurile de retail STOP SHOP și centrele comerciale VIVO!

IMMOFINANZ își extinde portofoliul imobiliar cu o ofertă de locuințe accesibile și durabile. Noul brand, On Top Living, presupune dezvoltarea pe clădirile parcurilor STOP SHOP a unui etaj suplimentar, format din locuințe ecologice, realizate la costuri accesibile.

 „Dorim ca On Top Living să devină un simbol pentru un stil de viață inteligent. Viitorii chiriași ai acestor apartamente vor avea acces la spații flexibile, cu un climat de viață axat pe confort, cel mai înalt nivel de eficiență energetică, soluții de mobilitate alternativă și multe altele – totul la tarife lunare accesibile, în imediata apropiere a unor importanți furnizori locali și a unor zone dedicate petrecerii timpului liber. Astfel, oferim un răspuns la nevoia în creștere de spații locative și, în același timp, contribuim semnificativ la combaterea schimbărilor climatice, impermeabilizarea solului și creșterea accelerată a costurilor de locuire”, explică Dietmar Reindl, membru al Consiliului de Administrație IMMOFINANZ.

On Top Living este un concept rezidenţial inteligent, creat de IMMOFINANZ, care stabilește un standard foarte ridicat, social și de mediu, pentru acoperirea zonelor urbane. Grație construcției din lemn, de tip modular, viitorii chiriaşi pot alege dintr-o varietate de concepte de locuințe: mini-lofturi, apartamente pentru familii sau locuințe cu spații de birou și camere separate pentru oaspeți. Spațiile comune numeroase, care includ zone dedicate comunității, spații de joacă sau grădini montate pe acoperiș, sunt menite să creeze o atmosferă caldă și să susţină socializarea.

Apartamentele On Top Living nu oferă doar spații confortabile, în care locatarii se pot bucura de viață, ci contribuie și la neutralitate climatică. Noile spaţii vor fi dotate cu sisteme ample fotovoltaice, instalații pentru recuperarea căldurii și de producere a energie din surse geotermale, care permit locatarilor acces la stații de încărcare a mașinilor sau a bicicletelor electrice. Acoperișurile și fațadele acoperite de vegetație susțin conceptul de sustenabilitate, acționând, în același timp, ca un sistem natural de climatizare. Construcția din lemn, de tip modular, captează, de asemenea, dioxidul de carbon. Lemnul va fi asigurat exclusiv din surse certificate și durabile. Un alt avantaj al apartamentelor On Top Living este faptul că utilizarea unor prefabricate reduce considerabil timpul de construcție și, inclusiv, nivelul de zgomot și de emisii generate.


 „On Top Living este un alt exemplu excelent al modului nostru de a susţine principiile de sustenabilitate în proiecte imobiliare moderne. Vom investi aproximativ un miliard de euro pentru extinderea conceptului On Top Living în următorii cinci – șapte ani, în toate țările în care activăm, creând astfel o nouă sursă de venit. Astfel, apelăm la un sistem de finanțare durabil, centrat pe societate. Dată fiind creșterea accelerată a cererii băncilor și investitorilor pentru investiții sustenabile, conceptul va contribui la o extindere rapidă și consolidarea poziției IMMOFINANZ în piață”, a declarat Stefan Schönauer, membru al Consiliului de Administrație IMMOFINANZ.

Parcurile STOP SHOP ale IMMOFINANZ devin astfel o resursă majoră pentru companie, în vederea dezvoltării de complexe de apartamente marca On Top Living. IMMOFINANZ este principalul operator de parcuri de retail din Europa, datorită rețelei sale de 100 de parcuri comerciale STOP SHOP, amplasate în zece țări europene. Compania intenționează extinderea acestui portofoliu la aproximativ 140 de locații în următorii ani.