În Ianuarie 2021, începe construcția Noului Greenfield, cu obiectivul de a implementa un concept de construire responsabil față de mediu și care respectă cele mai înalte standarde de eficiență energetică.

Contractele semnate cu Electrogrup, membra E-INFRA, vizează construirea primelor 5 blocuri, cu un total de 406 de apartamente din totalul de 14 blocuri si 1167 apartamente. Valoarea contractului este de 18,4 mil Euro + TVA, în timp ce valoarea totală a investiției se ridică la 26,6 mil Euro + TVA. Oferta include unități de tip studio, apartamente cu 2 camere și 3 camere, iar locurile de parcare vor fi disponibile atât in subteran cât și suprateran.

Obiectivul comun al dezvoltatorului și al constructorilor este de a construi responsabil, folosind materiale și echipamente atent selectate şi soluţii tehnice inovatoare, în linie cu politica de sustenabilitate adoptată de Impact. Ansamblul Teilor este proiectat astfel încât construcțiile să fie prietenoase cu mediul, să reducă la maxim consumurile și amprenta de carbon. Astfel, noul ansamblu va fi dotat cu panouri fotovoltaice pentru generarea de energie verde, stații de încarcare pentru pentru autovehicule electrice și hibrid, iluminat ecologic eficient, sisteme de ventilație superioare care diminuează pierderile de căldură, instalații de încălzire în pardoseală cu termostate în fiecare cameră, instalații pregătite pentru integrarea de sisteme de control la distanță, de tip Smart Home, finisaje premium, sisteme de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, dar și de infrastructură pentru recuperarea şi gestionarea apei uzate.

„Impact Developer&Contractor a semnat contractele de antrepriză pentru prima etapă din Noul Greenfield și se pregătește cu entuziasm de noul an. Recent am început si construcția centrului comunitar Greenfield Plaza, astfel încât conceptul de locuire va deveni și mai atractiv prin prisma noilor facilități oferite: un strip mall, un impresionant spațiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, piscină interioară semiolimpica, piscina exterioară și o clădire proprie de birouri, in imediata apropiere a terminalului de transport public inaugurat in Octombrie, 2020. De asemenea, Primăria va demara în curând lucrările pentru scoală și grădiniță de stat. Pentru că oferim o gamă completă de facilități, avem toate motivele să extindem Greenfield Baneasa și să dezvoltăm comunitatea, ce însumează in prezent peste 6.000 de locuitori. O locuință în „cartierul îmbrățișat de pădure” vine la pachet cu un stil de viață sănătos, care include nu doar confortul căminului și al facilităților din ansamblu, dar și al tuturor activităților sportive și de recreere ce pot fi făcute în aer liber în parcurile din Greenfield și în Pădurea Băneasa”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.     

Ofertele de lansare pentru apartamentele din Noul Greenfield, valabile în cadrul Programului de Fidelizare, pornesc de la 68.236 euro + TVA pentru unitățile tip studio, 84.161 euro + TVA pentru apartamentele cu 2 camere și 109.788 euro  + TVA pentru apartamentele cu 3 camere.

Impact Developer & Contractor (simbol IMP) este singurul dezvoltator imobiliar din România listat, capitalizarea bursieră a companiei depășind recent 500 milioane RON.

Listată la Bursa de Valori București, categoria Premium, în luna decembrie 2020, Impact Developer & Contractor a încheiat în mod anticipat un plasament de obligațiuni corporative intermediat de TradeVille, în cadrul căruia valoarea totală a subscrierilor a fost de peste 6,5 milioane euro. Succesul plasamentului reconfirmă atractivitatea proiectelor Impact și viziunea strategică a companiei de extindere la nivel național, în cele mai importante centre urbane din România.

O altă reușită a companiei în anul 2020 este lansarea Star Residence Invest, prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori București și vânzarea prin plasament privat a 77,6% dintre acțiunile noii companii. Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioada de 5 ani, care asigura un randament brut de 11% / an. (sursa: Impact Developer & Contractor)