Terenul achiziționat se află în Copou, zonă cunoscută ca fiind una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din Iași și totodată o parte istorică importantă a orașului, foarte bine conectată la principalele puncte de interes ale orașului Iași. Pe suprafața terenului, dezvoltatorul va replica modelul ansamblului rezidențial de succes Greenfield, din București. Astfel, proiectul va fi unul sustenabil, încadrat în categoria clădirilor verzi, cu certificare BREEAM și va include blocuri cu regim redus de înălțime, spații verzi ample, servicii ce permit locuire la standarde moderne.

Asemenea proiectului Greenfield din București, ansamblul pe care Impact îl va dezvolta în zona Copou din Iași va găzdui o nouă comunitate rezidențială cu experiență de locuire unică, în armonie cu natura, completată de apropierea de obiective turistice și zone de relaxare precum Grădina Botanică și Parcul Copou.

Tranzacția vine după ce, anul acesta, dezvoltatorul a început lucrările la cartierul Boreal Plus din Constanța, ca parte a strategiei de extindere în orașele mari din țară.

„O parte importantă a strategiei grupului Impact Developer & Contractor constă în extinderea și promovarea standardelor de locuire Greenfield și Luxuria Residence, atât în București, cât și în orașele mari din țară. Suntem încântați să intrăm pe piața imobiliară rezidențială din Iași prin achiziția unui teren în una dintre cele mai bune zone ale orașului, unde vom implementa unul dintre proiectele noastre de succes! Această achiziție este un prim pas de extindere în Iași, urmând ca în următorii ani să extindem și să consolidăm prezența în Iasi.”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Anul acesta, Impact Developer & Contractor și-a continuat activitățile de construcție și vânzare în principalele proiecte din București și din țară. În Greenfield Residence se pregătește dezvoltarea celui mai mare centru comunitar dintr-un ansamblu rezidențial, care va completa gama de facilități oferite rezidenților. Pe segmentul premium, în ansamblul Luxuria Residence, proiect care deține certificarea BREEAM Excellent, a fost predată prima fază (232 apartamente), s-a efectuat recepția pentru faza a doua (268 apartamente) și se continuă lucrările la faza a treia (130 apartamente). În Constanța, au început lucrările la Boreal Plus care va include 18 vile și un total de 673 de apartamente si unde in imediata proximitate se va dezvolta un nou magazin Kaufland.