Deși autorizația de construcție a complexului rexidențial a fost obținută de către dezvoltator acum un an, condițiile dificile din piața de construcții, generate de pandemia de SARS-COV-2, au dus la decizia de a amâna cu un an începerea șantierului. Cu toate acestea, în toamna anului trecut, Atenor a început procesul de vânzare, prin intermediul agenției Knight Frank, care este agentul exclusiv pentru această nouă dezvoltare rezidențială de top.

Zona Floreasca-Barbu Văcărescu-Pipera, situata in nordul orasului, este cunoscută ca noul pol de birouri din Capitală, atrăgând majoritatea investițiilor pe acest segment din ultima decadă, și nu numai. Mulți o compară cu zona La Défense din Paris sau City şi Canary Wharf din Londra, având în vedere că aici lucrează peste 100.000 de angajați. 

Deși pandemia a lovit puternic birourile, este estimat că aceasta își va reveni într-un an, așa că pentru dezvoltatorii rezidențiali Floreasca este o zonă cu mare potențial. Pe lângă accesibilitatea celor două stații de metrou din zonă – Aurel Vlaicu și Pipera, dezvoltatorii care aleg această zonă pentru proiectele lor rezidențiale se bucură și de vecinătatea lacului Floreasca, unul dintre cele mai frumoase din București. De asemenea, Parcul Herăstrău, cel mai mare din București, este la mică distanță, sporind miza rezidențială a zonei. Proximitatea unuia dintre cele mai apreciate mall-uri din București, Promenada, este de asemeneaun avantaj.

Noul proiect al belgienilor, cunoscuți pe piața imobiliară pentru clădirile de birouri Hermes Business Campus, Dacia One şi @Expo, este deja pe jumătate vândut, potrivit unui comunicat de presă remis de dezvoltator. Proiectul va include două turnuri rezidențiale cu o înălțime de 12 și respectiv 15 etaje, care vor fi conectate la parter, incluzând un număr de 270 de unități, care vor beneficia atât de o poziționare de top, dar și de facilități diverse, precum un spa cu piscină și sală de fitness, spații verzi urbane pe 38% din suprafața terenului, spații de depozitare și parcări. 

Dezvoltatorul a investit de asemenea și în tehnologii de ultimă generație, atât în ceea ce privește siguranța la cutremur și vânt, cât și calitatea aerului și eficiența energetică.
Prețurile apartamentelor la vânzare pornesc de la 114.350 euro, pentru unitățile de două camere și pot ajunge la aproape 930.000 euro pentru penthouse. (sursa: Antenor)