Vecinii de la Liziera de Lac este un album fotografic realizat în colaborare cu Doru Panaitescu, care prezintă în imagini peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și pe care acesta le-a fotografiat pe parcursul mai multor ani. Astfel, viitorii rezidenți vor face cunoștință cu fauna zonei și vor învăța să conviețuiască cu vecinii lor necuvântători. Acesta este un prim proiect dintr-o serie de inițiative ce au ca scop conservarea zonelor naturale din jurul complexului.

Făcând parte din bioregiunea stepică, climatul din Liziera de Lac este unul specific zonei de câmpie a bazinului dunărean. La doar 15 minute de inelul de centură al Capitalei se găsește un mini-sanctuar natural cu zeci de specii de păsări, reptile, amfibieni sau mamifere. Fauna este dominată de specii de păsări acvatice, însă luciurile de apă, cordoanele de stuf, malul împădurit și prezența unor exemplare seculare de stejar și alte foioase asigura un habitat mozaicat, divers, pe placul unei palete largi de specii de animale sălbatice.

„Liziera de Lac este mai mult decât un proiect rezidențial, este un proiect de planificare urbană. Construim o viitoare comunitate care pe parcursul a 10 ani se va transforma într-un orășel de 13.000 locuitori. De aceea, pentru noi este important să avem o dezvoltare sustenabilă, care protejează zona în care construim. Prin acest proiect ne dorim ca viitorii rezidenți să cunoască habitatul din jurul viitoarei lor case, să învețe să-l respecte și să conviețuiască în armonie cu fauna locală. Aceștia vor avea pădurea și lacul la o plimbare distanță și pot descoperi habitatele animalelor care ne fascinează și ne învață, de fiecare dată, că avem o responsabilitate imensă față de natură și față de cei cu care împărțim acest sanctuar al biodiversității,” a declarat Sorin-Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România.

Situat într-un peisaj unic între lac și pădure, Liziera de Lac încurajează un stil de viață sănătos în armonie cu natura. Este un proiect rezidențial cu o dezvoltare sustenabilă ce propune soluții prietenoase cu mediul: 52% din complex este rezervat zonelor verzi, vor exista peste 10 ha de parcuri, 12 ha panouri solare, sistem independent de irigații, sistem dual de colectare a apelor uzate, stații proprii de tratare a apei și reglementări care interzic utilizarea pesticidelor. Calitatea aerului va fi mereu atent monitorizată și pentru acest lucru, Liziera de Lac va dispune de instrumente pentru testarea permanentă a aerului. În plus, casele pot fi echipate cu un sistem SMART home integrat ce contribuie la reducerea consumului electric.

Liebrecht & wooD are în plan două obiective de conservare a mediului. Primul este legat de amenajarea și conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului.

Despre Liziera de Lac

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial îmbină avantajele locuirii în mijlocul naturii cu facilități urbane avangardiste adaptate la stilul de viață contemporan. De aceea, Liziera de Lac dispune de grădiniță, complex sportiv cu piscină și terenuri de baschet și tenis, zone pentru activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber, un Community Hub cu spațiu pentru co-working și întâlniri, restaurant și cafenea, magazin, farmacie și zonă de îngrijire medicală de prim-ajutor, petshop, piste de biciclete, promenadă în jurul lacului, parcări individuale și comune, securitate permanentă și stații de încărcare auto electrice. Mai mult, viitorii locatari vor dispune de un sistem inteligent de administrare a gospodăriei. Prima fază a construcției constă în 94 de case și clădirile publice și va fi livrată în primul trimestru din 2022.