MVGM Group a preluat serviciile de property management pentru complexul rezidențial NorthLight Residence, dezvoltat de InteRo Property Development în București. Compania va oferi servicii profesionale de administrare a proiectului NorthLight Residence, cu un număr de 110 apartamente, dar și servicii de build-to-rent pentru locuințele din ansamblul rezidențial.

”MVGM intră pe piața rezidențială din România, un segment care oferă în prezent o oportunitate de business importantă în condițiile în care tot mai mulți dezvoltatori aleg să asigure cumpărătorilor din complexurile pe care le dezvoltă servicii profesionale de administrare a acestora. România este o piață extrem de importantă pentru MVGM și suntem convinși că experiența acumulată pe alte piețe va fi un atu important pentru clienții nostri”, a declarat Mariana Stamate, managing director MVGM România.

Compania internațională MVGM Group, având peste zece ani de experiență pe piața locală prin achiziția diviziei de property management a JLL din mai multe țări din Europa, inclusiv România, administrează proprietăți comerciale (clădiri de birouri, centre comerciale). 
MVGM Group este cel mai mare furnizor de servicii de property management  din  Olanda și o companie de top în Europa.

Serviciile pe care MVGM Group le oferă pe piața rezidențială se adresează pe de o parte dezvoltatorilor și pe de altă parte asociațiilor de proprietari. În acest sens, compania pune la dispoziția clienților o platforma IT destinată rezidenților care cumpără/închiriază locuințe, unde aceștia au acces la informațiile financiare legate de complex, dar și de situațiile financiare proprii. De asemenea, prin intermediul platformei, utilizatorii pot deschide tichete, urmări rezolvarea acestora, dar și accesa o serie de servicii conexe menite să le optimizeze starea de bine si confortul.

”Într-o piață din ce în ce mai competitivă și în continuă schimbare, așa cum este cea rezidențială, câștigători vor fi dezvoltatorii care pun în prim plan clientul, fie el cumpărător sau chiriaș. În acest sens, transparența la nivelul costurilor, competitivitatea acestora, dar și menținerea în permanență la un nivel foarte ridicat al serviciilor de întreținere și administrare a spațiilor comune din complexurile rezidențiale, dar și a proiectului în general, sunt elemente care contribuie la succesul unui ansamblu de locuințe. Mă bucur că, în această perioadă dificilă prin care trecem toți, în plină criză sanitară, vedem jucători mari mondiali care păstrează o viziune strategică de dezvoltare”, a adăugat Mariana Stamate, managing director MVGM România.

Rolul unei companii de property management, într-un proiect de locuințe, devine acum și mai important pe fondul adoptării muncii de acasă de un număr tot mai mare de angajați și de pe piața locală. Această tendință a determinat dezvoltatorii de locuințe să includă în proiectele lor mai multe spații comune, dedicate fie petrecerii timpului liber, fie pentru lucru. Aceste spații au nevoie de administrare profesionala ca orice altă proprietate comercială, ceea ce crește complexitatea serviciilor oferite.

Maarten de Haas, managing director MVGM pentru Europa, menționează: „vedem o creștere semnificativă a investitorilor care dezvoltă unități rezidențiale, precum și o schimbare a modului în care investitorii abordează piața rezidențială. În acest sens, Covid-19 și-a pus amprenta. Constatăm că dezvoltatorii, investitorii, cumpărătorii și chiriașii cred că în abilitățile, profesionalismul și experiența noastră internațională pe care le aducem pe piața din România. Ne bucură să vedem că primim încrederea noilor noștri clienți pentru a le administra proprietățile rezidențiale.

MVGM Group are ambiția de a ajunge la un portofoliu de 2.500 de locuințe administrate în următorii doi ani. (sursa: MVGM Group)