Situat pe strada Navigatorilor nr.25, complexul One Peninsula se bucură de toate avantajele cartierului Floreasca, oferind rezidenților priveliști superbe asupra lacului Floreasca, dar și liniștea și intimitatea specifice zonelor din afara orașelor, chiarîn inima Capitalei.

 

Construcția ansamblului One Peninsula, proiectat de birourile de arhitectură X Architecture & Engineering din România și Bobotis+Bobotis Architects din Grecia, a început în luna august 2020, odată cu obținerea autorizației de construire, iar în prezent lucrările au ajuns la cota zero de fundare.Totodată, complexul este deja vândut în proporție de peste 40%.Încălzirea prin pompe de căldură cu sursă geotermală de care beneficiază One Peninsula este realizată prinexecuția a 270 de puțuri forate la 120 m liniari adâncime, care folosesc schimbul de căldură cu pământul pentru a genera energia necesară obținerii agentului de răcire și încălzire. Acest sistem va oferi multiple avantaje celor ce vor locui acolo: autonomie totală de căldură pe timpul iernii și autonomie pe agent frigorific pentru climatizare pe timp de vară, precum și reducerea costurilor anuale de încălzire și răcirecu 50% față de soluțiile clasice.

 

„One Peninsula este din multe puncte de vedereo dezvoltare unicăși de referință pentru piața rezidențialădin România și ne bucurăm că an de an putem să inovăm prin proiectele pe care le construim. Ca dovadă,conceptul de la care pornește această nouă dezvoltare este conturarea unui stil de viață exclusivist pentru rezidenți, care vor simți că trăiesc într-un loc liniștit, intimși departe de oraș, doar că se vor bucura de toate acesteachiar în centrul rezidențial al Bucureștiului. În același timp, din preocuparea noastră permanentă pentru inovație și grija față de viitorii rezidenți, dezvoltăm acest proiect utilizândpompe de caldură cu sursă geotermală, ceea ce presupune o investiție de 4 milioane de euro. Avantajele acestui sistem sunt însă semnificative, pentru că oferă autonomie pe timp de iarnă și vară, reducândîn același timp și  factura anualăde încălzire și răcire a casei cu 50% pe toată durata de existență a locuinței”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.

 

Din planul de creare a unui spațiu exclusivist, retras și liniștit fac parte și facilitățile pe care dezvoltatorul le va implementa în cadrul acestui club rezidențial:2.500 mp de design contemporan spectaculos incluzând o piscină semi-olimpică, sală de pilates, braserie, gym, golf room și altele, toate adaptate la cerințele comunității. Totodată,pentruun grad de intimitate și liniște sporit, accesul în complex va fi pietonal, autoturismele fiind direcționate exclusiv în parcarea subterană. (sursa: One United Properties)