One United Properties devine a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listata la Bursa de Valori București și intră în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.

Oferta publică primară de acțiuni în vederea listării acțiunilor cu simbolul bursier ONE pe Piața Principală a Bursei de Valori București s-a derulat în perioada 22 iunie – 2 iulie, iar astăzi, la încheierea zilei, prețul final de ofertă a fost stabilit la 2,00 lei per acțiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. One United Properties a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital.

Oferta publică inițială a dezvoltatorului a fost suprasubscrisă în ambele tranșe, atât pe segmentul investitorilor instituționali, cât și al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde. Ca urmare a acestui interes din partea investitorilor, compania a decis realocarea a 3% din totalul ofertei de la tranșa investitorilor de retail către cea a investitorilor instituționali. După realocare, tranșa investitorilor de retail cu alocare pro-rata a fost suprasubscrisa de 9,2 ori din 3,207 ordine de cumpărare.

„Suntem bucuroși și onorați de încrederea pe care investitorii au arătat-o companiei noastre în acest nou început de drum al One United Properties pe piața de capital. Dorim să le mulțumim atât investitorilor retail, cât și fondurilor de pensii, de investiții și celorlalți investitori instituționali care au avut încredere în perspectivele de creștere ale companiei și au investit în oferta publică primară a companiei noastre. După listare, obiectivul nostru va fi să livrăm rezultate, dar și să fim un emitent lichid și deschis în continuare către noi investitori”, spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

„Compania One United Properties a crescut fiind tot timpul aproape de investitori, acționari, clienți și comunitate și ne propunem să facem acest lucru și de acum înainte. Echipa pe care am creat-o este una puternică și capabilă să dezvolte compania în continuare, pe fondul unei piețe cu un potential foarte atractiv. Suntem hotărâți să continuăm să inovăm în domeniul imobiliar și să aducem calitate pieței românești prin dezvoltări emblematice și sustenabile”, adaugă Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Ca urmare a închiderii Ofertei publice, One United Properties va solicita admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe Piața Principală a Bursei de Valori București, sub simbolul ONE. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group (prin Răzvan Raț, Director General Adjunct), în timp ce Swiss Capital (prin Bogdan Juravle, Director General) face parte din grupul de distribuție. Filip & Company (prin Alexandru Bîrsan, avocat partener, și Olga Niță, avocat partener) a asistat juridic One United Properties în legătură cu oferta publică și listarea.