Dezvoltatorul a intrat pe piața imobiliară din București în anul 2017, odată cu demararea proiectului Boemia Apartments, vândut integral, și a finalizat la sfârșitul anului 2021 ansamblul Core Timpuri Noi, proiect dublu premiat internațional la European Property Awards. Cu un număr de 240 de apartamente și reprezentând o investiție de 23 de milioane de euro, conceptul propus a fost unul bine primit pe piață, astfel că 88% dintre apartamentele complexului au fost antecontractate încă din faza de construcție. Ansambul Core Timpuri Noi este complexul rezidențial dotat cu cele mai multe stații de alimentare pentru mașinile electrice din Capitală.

Garanția de 5 ani din partea dezvoltatorului, o premieră pe piața imobiliară din România, dar și conceptul inovativ de locuință fiabilă au constituit argumente puternice în favoarea deciziei de achiziție pentru cumpărători, după cum consideră CEO-ul companiei: „Deși 2021 a fost un an destul de complicat pentru segmentul de imobiliare, cu majorări substanțiale ale prețului materialelor de construcții, Prima Development Group a înregistrat anul trecut cifre record din punct de vedere al antecontractelor și contractelor de vânzare-

cumpărare semnate. Am avut vânzări de peste 250 de milioane de lei în 2021, un record pentru companie”, spune Andrei Moanță, CEO-ul Prima Development Group. „Extinderea și consolidarea poziției pe piața imobiliară din Capitală reprezintă locomotiva acestei creșteri. De asemenea, premierele pe care le aducem în domeniu, cum ar fi garanția extinsă de 5 ani la Core Timpuri Noi și conceptul de locuință fiabilă, cu tot ce implică el, sunt elemente apreciate de clienți, pentru că răspund exact așteptărilor lor”, mai spune CEO-ul companiei.

Pentru anul în curs, dezvoltatorul imobiliar își propune să demareze încă trei noi proiecte în Capitală și patru în Oradea, fiind în curs de autorizare pentru mai mult de 2.500 de apartamente, după cum subliniază CEO-ul Prima Development Group: „În Oradea, unde finalizăm în medie 500 de apartamente pe an, există o cerere constantă pentru locuințe marca Prima. Suntem prima alegere pentru cei care vor să cumpere un apartament în acest oraș. Ce ne bucură este creșterea importantă a cifrei vânzărilor pe piața din București. Conform estimărilor noastre trendul ascendent se va menține și în 2022. Avem planuri ambițioase pentru anul în curs, când prezența noastră va fi mai consistentă pe piața din Capitală. Așteptăm autorizarea a peste 2.500 de apartamente în proiecte noi, în București, în sectoarele 1, 2 și 6, unde am identificat potențial bun de dezvoltare”, anunță Andrei Moanță.

Conceptul de locuință fiabilă implementat de Prima Development Group se referă la apartamente care au nu doar un design atractiv, ci sunt construite durabil și sănătos. Locuințele fiabile Prima își cresc valoarea în timp și reprezintă o investiție inteligentă: „Realizăm multe studii de piață pentru că ne dorim pe de-o parte o dezvoltare sustenabilă a companiei, iar pe de altă parte vrem să realizăm un parteneriat real, pe termen lung cu clienții Prima”, mai spune CEO-ul companiei. Proiectele din portofoliul Prima Development sunt realizate integral de companii din cadrul grupului Prima, de la concept și proiectare tehnica, până la design, managementul și construirea clădirilor.

Portofoliul companiei include proiectele Boemia Apartments și Core Timpuri Noi în București și proiecte precum Prima Nufărul, Arena Residence, Panorama Apartments sau Green Residence în Oradea.