De ce sunt atât de importante situațiile locative?
Situația locativă este un document universal care poate fi utilizat de cumpărători, vânzători, administratori de proprietăți, investitori imobiliari, proprietari și creditori. Dar este o analiză mult mai complexă decât pare la o primă privire.
În timp ce mulți practicanți imobiliari se pot concentra pe PnL și bilanț, situația locativă pentru o proprietate de închiriat poate oferi o cantitate surprinzătoare de detalii.

Cine o folosește și în ce scop?
O situație locativă oferă proprietarilor o prezentare rapidă a bazei de chiriași și a veniturilor aferente. Este, de asemenea, un document important utilizat în tranzacțiile imobiliare comerciale, deoarece mulți investitori și bănci solicită situația locativă ca parte a procesului lor de due diligence.
Situația locativă poate oferi, de asemenea, un semn de avertizare timpurie administratorilor de proprietăți și proprietarilor, cum că ar putea apărea o problemă cu chiriașul. Proprietatea sau unitatea ar putea fi astfel promovată în prealabil pentru închiriere suficient de devreme pentru a reduce timpul de nefuncționare din cauza neocupării și a reparațiilor.
O privire rapidă asupra situației locative va spune cumpărătorului și vânzătorului dacă proprietatea a generat venituri brute stabile din chirie. Compararea chiriei echitabile pe piață cu suma curentă pe care o plătește chiriașul permite posibilitatea de a crește valoarea activului prin simpla creștere a plăților.
Când achiziționați o proprietate, un creditor dorește să vadă o situație locativă adecvată în cererea dvs. de împrumut. Proprietarii folosesc, de asemenea, un astfel de document pentru a face cercetări de piață, comparând chiria medie a unităților lor cu cele de pe piață în prezent. În cazul în care chiriile lor sunt mai mici, pot scoate pe piață pe cele cu contracte de închiriere care expiră, la o chirie mai mare și își pot crește astfel veniturile.
Investitorii imobiliari folosesc situația locativă pentru a verifica veniturile curente din chirie, pentru a căuta potențialul de creștere al proprietății de închiriat și pentru a anticipa problemele legate de fluxul de numerar viitor. Un potențial cumpărător ar putea observa că majoritatea contractelor de închiriere dintr-o situație locativă sunt la rate superioare pieței și expiră în următoarele câteva luni, sugerând că veniturile din închiriere ar putea scădea semnificativ după achiziționarea proprietății de închiriere.

Cum să obțineți cele mai bune rezultate din situația dvs. locativă?
 Măsurați, analizați, prognozați și reacționați

 Assetti vă poate ajuta să măsurați și să vă prognozați cu ușurință veniturile din închiriere. Puteți vizualiza și sorta proprietățile după nume, zonă, dată de încheiere, chirie lunară sau nivel de închiriere (chirie lunară sau anuală / m2 sau sq. ft - da, Assetti poate folosi diferite convenții!). În plus, oferim filtrare și căutare de etichete. Aceasta înseamnă că puteți utiliza etichete pentru căutarea unui anumit tip de închiriere sau chirie. Cu ajutorul filtrelor, puteți vizualiza contractele de închiriere în funcție de data expirării, status, tipul chiriașului, tipul de unitate, durata contractului de închiriere și tipul de proprietate. Filtrele glisante pot clasifica, de asemenea, datele după suprafața închiriată, chiria lunară sau perioada de preaviz. Toate acestea vă permit să vizualizați doar datele de care aveți nevoie pentru evaluarea dvs. curentă.

Închirieri
Analizați spațiile neocupate și gradul de ocupare

Pentru investitori, neocuparea este de obicei un cuvânt de temut. Doriți să vă concentrați pe minimizarea spațiilor neocupate și obținerea unui grad de ocupare cât mai mare posibil, astfel încât proprietățile să genereze venitul maxim. Cu indicatorii de performanță vizualizați, oferiți de Assetti, puteți vedea cu ușurință, în timp real, ce proprietăți au o rată de ocupare sau vacanță ridicată sau scăzută.

Controlați situația locativă cu notificări către chiriași
Când gestionați situația locativă în Assetti, statutul special al unui contract de închiriere este exprimat în timbre codificate în culori. Acestea includ contracte de pre-închiriere, contracte de închiriere în așteptare, care nu a început încă sau contracte de închiriere care s-au încheiat deja. De asemenea, puteți activa alerte unice pentru a vă reaminti expirarea contractelor de închiriere.

 Reacționați la schimbări și creșteți potențialul
 Indiferent de acțiunea pe care o decideți pentru clienții sau chiriașii dvs., vă putem ajuta să faceți vizibilă influența asupra fluxului de numerar. De exemplu, puteți modela un buget anual alternativ pe baza situației modificate. Vă oferă răspunsuri la întrebările arzătoare pe care managerii de active, investitorii, proprietarii și băncile le au: Cum vor afecta reducerile de chirie sau plățile suspendate finanțele investițiilor imobiliare?
Dar puteți, de asemenea, să faceți o analiză demografică specifică și să vedeți, în câțiva pași, cine sunt chiriașii dvs. și care este riscul general în ceea ce privește suprafața închiriată, veniturile din închiriere sau riscurile geografice. Înțelegerea expunerii la risc vă va ajuta să surprindeți situația „de ansamblu” cu KPI-urile Asseti.

Analiza situației locative și KPI-urilor
Cu Assetti, vă puteți analiza datele pentru o perioadă specificată; o lună, un trimestru, un an sau o perioadă de timp personalizată.
Oferim trei vizualizări separate ale KPI-urilor noastre. Puteți vedea datele dvs. ca o listă, ca o diagramă de tendință sau ca tablou de bord.
Când vine vorba de a profita la maximum de datele dvs. referitoare la chirii, Assetti nu vă ajută doar să vă înțelegeți datele. De asemenea, automatizează și permite vizualizarea multora dintre cifrele zilnice necesare în administrarea activelor imobiliare.

Sunteți curios cum vă poate îmbunătăți Assetti situația locativă? Doriți să vizualizați propriile date?

Încercați gratuit acum!