Primăvara aduce astfel tranzacţii record pe piaţa rezidenţială: în martie s-au vândut în București aproape 5.200 de imobile, faţă de 3.300 în martie 2020 şi aproape 3.600 în martie 2019.

„Piaţa rezidenţială traversează cel mai bun moment din ultimii ani: se vede în creşterea numărului de tranzacţii, în recordurile de livrări, se vede în îmbunătăţirea constantă a accesibilităţii achiziţionării unei noi locuinţe şi în reducerea constantă a dobânzilor. Deşi nu este lipsită de riscuri iar competiţia este acerbă, investiţiile realizate pe segmentul rezidenţial aduc printre cele mai bune randamente în acest moment iar acest lucru se va menţine şi în viitor. Proiectele bine concepute şi cu echipe de vânzări profesioniste înr­gistrează rezultate excepţionale şi vom asista la noi lansări de proiecte de investiţii semnificative“, declară Andrei Sârbu, CEO SVN România.

Primele cinci pieţe regionale sunt Bucureşti-Ilfov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara şi Braşov. Tranzacţiile sunt la nivel de judeţ însă datele SVN arată că reşedinţa de judeţ atrage, împreună cu localităţile limitrofe, peste două treimi din totalul tranzacţiilor, procentul ajungând şi la peste 75%. (sursa: zf.ro)