·Ateneo Timișoara va include la final 1.300 de apartamente și o listă semnificativă de facilități, urmând să fie cel mai amplu proiect rezidențial din Timișoara. Prima fază include 153 de apartamente în trei blocuri și va fi livrată în 2021

·Ansamblul va fi primul proiect rezidențial integrat din Timișoara. Va include un supermaket Lidl, care va fi deschis la finalul acestui an, iar întreg proiectul va avea nouă terenuri sportive, un centru comercial și spații comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri pătrați, grădiniță, numeroase locuri de joacă pentru copii și întreaga infrastructură generală specifică unui proiect de astfel de dimensiuni

·Dezvoltatorul proiectului este FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre ce mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o capacitate anuală de producție de peste 1 GW. Grupul a înregistrat în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro și un profit net de 62,3 milioane de euro

 

FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului Ateneo Timișoara, care va deveni cel mai amplu proiect rezidențial din vestul țării, cu 1.300 de apartamente și o listă semnificativă de facilități.

Ateneo Timișoara este amplasat în zona Torontalului, una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliară a orașului, în apropierea Universității de Agronomie și Medicină Veterinară și la aproximativ un kilometru de viitorul magazin IKEA Timișoara. Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro – exclusiv din fondurile companiei. În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 – cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

”Am ales Timișoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României și principalul centru urban din vestul țării. Am găsit aici o piață rezidențială în plină dezvoltare și o cerere reală pentru locuințe compartimentate inteligent și la prețuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilități specifice unui nou stil de viață. Am început dezvoltarea Ateneo Timișoara la finalul lui 2019 și nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piața românească - dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulți ani și suntem și în căutarea unor noi oportunități”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Ateneo Timișoara va include cea mai amplă listă de facilități care vor fi puse la dispoziția locuitorilor dintr-un proiect rezidențial din vestul țării. Prima va fi reprezentată de un magazin LIDL de 2500 de metri pătrați care va fi construit până  la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniță, un centru comercial, dar și mai multe spații la parterul clădirilor care vor putea găzdui până la 120 de magazine, numeroase locuri de joacă pentru copii, un parc de 16.000 de metri pătrați și întreaga infrastructură specifică unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri și alei pietonale la spații verzi. Primele două clădiri, însumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare în subteran și 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power S.p.A., unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producție totală de peste 1 GW. Grupul deține 28 de parcuri eoliene doar în Italia, cu o capacitate totală de producție 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totală de producție de energie eoliană din Italia. Investițiile pe acest segment vor continua și în viitor, compania urmând să dezvolte noi capacități de producție cu un total de 100 MW.  În plus, grupul mai deține și 24 de capacități de producție de biogas și 15 unități de producție a energiei hidroelectrice.

Grupul a obținut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro și un profit net de 62,3 milioane de euro.