Potrivit specialiștilor VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, rulourile care oferă protecție împotriva căldurii excesive sunt cea mai bună opțiune pentru a crea mediul perfect în interiorul casei, dar trebuie să ținem cont și de câteva reguli simple. 
Resimțim din ce în ce mai mult efectele cauzate de încălzirea globală, iar meteorologii anunță temperaturi record vara aceasta în mai multe zone din întreaga lume. Pregătită din timp, casa se poate transforma într-o oază de relaxare chiar și pe timp de caniculă. Câțiva pași simpli, proactivi și sustenabili, pot asigura că atmosfera din locuință nu devine sufocantă și, cel mai important, pot împiedica funcționarea inutilă a aerului condiționat pentru ore în șir, reducând astfel efectul de seră.  
Transformă mansarda în locul perfect de relaxare pentru vară
A avea un loc frumos, luminos și răcoros în casă pe timp de vară în care să îți petreci timpul așa cum îți dorești îți oferă o stare generală de bine, cu beneficii asupra sănătății tale fizice și mentale, și te ajută să rămâi energic și concentrat. Corpul uman poate tolera surprinzător de bine temperaturile ridicate, iar studiile arată că o persoană care nu se mișcă deloc, îmbrăcată sumar și care bea apă regulat, poate evita supraîncălzirea chiar și la temperaturi de 46 °C. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă în momentul în care avem nevoie să fim activi, iar o temperatură de 35 °C este maximul pe care îl putem suporta, concentrarea sau odihna fiind aproape imposibile peste această limită. 
Mansarda se poate transforma în locul perfect pentru muncă, relaxare sau spațiu de joacă pentru copii, un loc liniștit, calm și răcoros, cu mult aer proaspăt, neafectat de canicula de afară. Pentru a menține însă temperatura ideală, este necesar să fie respectate câteva reguli simple:
•    Ventilația este una dintre cele mai eficiente și mai puțin costisitoare modalități de a răci casa pe timp de vară, de a o aerisi, lăsând să intre aer proaspăt, sănătos. Pentru un efect de ventilație corect, deschideți o fereastră inferioară din partea cea mai rece a casei și o fereastră superioară din partea cea mai caldă a locuinței. Ferestrele se deschid dimineața devreme și în orele mai răcoroase ale nopții. Pe timpul zilei, când soarele este puternic, este recomandat ca rulourile să fie trase, pentru a vă proteja de temperaturile de afară. 
•    Utilizarea inutilă a aerului condiționat și durerile de cap provocate de acesta pot fi prevenite cu ușurință prin folosirea produselor de protecție potrivite împotriva căldurii. Rulourile exterioare pentru ferestre VELUX destinate protecției împotriva căldurii reduc temperaturile ridicate cu până la 93%, transformând mansarda în locul ideal în care să îți petreci timpul vara. Acestea sunt extrem de utile în timpul sezonului cald, deoarece blocarea razelor de soare din exterior, înainte de a ajunge pe suprafața ferestrei, este mult mai eficientă în obținerea unei temperaturi ideale, în comparație cu rulourile de interior. 
•    Ventilația se poate realiza mult mai ușor și mai confortabil cu aplicația VELUX, compatibilă cu rulourile VELUX INTEGRA®, care permite deschiderea și închiderea lor cu o simplă apăsare de buton. Aceasta are și opțiunea de a lăsa sistemul să se bazeze pe senzorii conectați la clima interioară și este sincronizată cu prognoza meteo, pentru funcționare automată, fără a fi nevoie de a face pauză de la activitatea desfășurată pentru a gestiona lumina din încăpere. 
Toate soluțiile VELUX de protecție împotriva căldurii sunt ușor de utilizat, asigurând o ventilație optimă, aer proaspăt și sănătos, chiar și în cele mai călduroase zile ale sezonului estival. 
Pentru spațiile în care lumina naturală este importantă, precum bucătăria sau camera de zi, rulourile VELUX sunt potrivite pe timp de vară, oferind protecție împotriva căldurii, lasând lumina zilei să intre în casă atât cât este nevoie. 
Și pentru că vara aduce pe lângă temperaturi ridicate și musafiri nepoftiți, VELUX te ajută să îi ții departe de casă. Plasele VELUX împotriva insectelor te ajută să ai un somn odihnitor noaptea, fără a fi deranjat de acestea. Plasele sunt simplu de manevrat și pot fi combinate cu orice alte rulouri interioare sau exterioare VELUX. Cu o țesătură transparentă, acestea permit intrarea aerului proaspăt sau briza rece a nopții, fără să obstrucționeze priveliștea și fără grija insectelor.